Het Enneagram - Jan Huttenhuis

Praktijk voor Loopbaancoaching & Persoonlijke ontwikkeling

Enneagram
 

Coaching met het Enneagram                                                 

Ik ben al vele jaren bijzonder gefascineerd door het Ennegram; een spiritueel en psychologisch ontwikkelmodel. Na eerst een Masterclass gevolgd te hebben, kon ik niet meer stoppen met het bestuderen van vele boeken van diverse Enneagramspecialisten-en opleiders. Ik ben workshops en teamtrainingen gaan geven en ben de waardevolle inzichten gaan gebruiken in mijn coaching. Veel van mijn klanten werden aangenaam verrast door hetgeen ze hierdoor over hun eigen persoonlijkheid ontdekten. Er ontstond weer behoefte aan verdieping en medio 2018 ben ik gestart met de opleiding tot EnneaProces Coach en Counseler. Begin 2020 ga ik deze opleiding afronden.

 Het Enneagram is een psychologisch en spiritueel ontwikkelmodel dat negen karakteristieke persoonlijkheidstypes beschrijft. Elk type heeft een eigen belevingswereld en een unieke strategie om zichzelf, anderen en de omgeving tegemoet te treden. Alle negen types hebben diep van binnen iets dat ze heel belangrijk vinden en daar is hun aandacht automatisch en meestal onbewust op gericht.

Welk Enneatype heb jij?
Het Enneagram helpt je om jezelf op diepgaande wijze  te leren kennen, maar ook de mensen waar je mee samenleeft en –werkt. En de organisatie waar je voor werkt. Hierdoor kun je je kwaliteiten effectiever benutten en voorkomen dat je in je valkuilen stapt. Kortom, het Enneagram helpt om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren en succesvoller met anderen om te gaan.


Welke Enneatype hebben je collega’s? (teambuilding)
Wil je elkaar en elkaars kwaliteiten beter leren kennen? Meer zicht krijgen in elkaars motivaties en drijfveren? Of de gezamenlijke teamprestaties leren verbeteren? Dan is een teambuilding met het Enneagram een geschikte vorm. Het (een- of tweedaagse) programma wordt altijd samengesteld op basis van de vraag en behoefte van jullie team. Dat kan zowel een nieuw, samengesteld of een bestaand team zijn. 

Ik bied de volgende trajecten, trainingen en workshops met het Enneagram aan:                                                               

  • Individueel Enneagram interview
  • Individueel ontwikkeltraject gebaseerd op jouw Enneatype
  • Enneagram teambuilding  (1 of 2 dagen)
  • Introductieworkshop Enneagram voorjaar 2020datum volgt binnenkort     ( min. 6-max. 9 deelnemers)                                                                                                Heb je belangstelling of wil je graag meer info? Neem dan even contact met mij op: telefonisch of via de mail.

   

 

 
Het Enneagram