Coaching met het Enneagram: een kompas voor persoonlijke ontwikkeling

Het Enneagram heeft in mijn leven en werk een belangrijke plaats gekregen. Bij het lezen van het eerste boek over het Enneagram, het Handboek Enneagram van Helen Palmer, ging er letterlijk een wereld voor mij open. De beschrijvingen van de negen persoonlijkheidsstructuren waren verrassend helder en diepgaand en boden direct veel herkenning.

In de afgelopen jaren werd het Enneagram voor mij een onmisbare bron van psychologische en spirituele kennis. Door deze kennis en inzichten heb ik mijn eigen persoonlijkheid beter leren doorgronden, verder kunnen ontwikkelen en ben ik de waardevolle inzichten gaan gebruiken in mijn coaching. Klanten werden aangenaam verrast door wat ze hierdoor over zichzelf en hun naasten ontdekten.

Wat is het Enneagram?

Het Enneagram is zowel een psychologisch als oud spiritueel ontwikkelmodel dat negen karakteristieke persoonlijkheidstypes onderscheidt en beschrijft. Elk type heeft een eigen belevingswereld en een unieke strategie om zichzelf, anderen en de omgeving tegemoet te treden. Een belangrijk uitgangspunt binnen het Enneagram is dat ieder type onbewust een drijfveer heeft. Deze drijfveer maakt dat alle negen types diep van binnen iets heel belangrijk vinden en daar is hun aandacht automatisch en meestal onbewust op gericht.

Het Enneagram biedt als het ware een plattegrond van ons innerlijk en helpt je daardoor om jezelf op diepgaande wijze te leren kennen en verder te ontwikkelen. Anders gezegd, het Enneagram maakt duidelijk waarom we doen zoals we doen. Ook geeft het meer begrip en compassie voor de mensen waar je mee samenleeft en –werkt en voor de organisatie waar je voor werkt. 

Kortom, het Enneagram helpt ons om meer regie te krijgen over ons persoonlijk functioneren en succesvoller te worden in onze relatie (-s) met anderen.

Ik bied de volgende trajecten, trainingen en workshops met het Enneagram aan:

Contact

Maak een afspraak via het contactformulier
Je kunt mij ook bellen: 06 1391 1748 

error: Deze inhoud is beschermd.