Heroriëntatie op jouw loopbaan

Heroriëntatie op jouw loopbaan

Professionals kiezen vaak voor dit traject op het moment dat ze geen voldoening en plezier meer ervaren in hun huidige werk (-omgeving). Het werk kost dan meer energie dan het geeft.
Een van de oorzaken kan zijn dat iemand in een andere levensfase is gekomen waarbij andere aspecten belangrijker worden. Tevens ontstaat er in het algemeen een grotere behoefte aan zingeving, plezier en een bijdrage leveren aan duurzaamheid, óók als het om werk gaat.
Als je je wilt heroriënteren en naar nieuwe kansen op de arbeidsmarkt gaat kijken, is het goed om je bewust te worden van de arbeidsmarkt van de (nabije) toekomst. Hierin spelen de technologische veranderingen, beroepen die verdwijnen en de 21st Century skills, een grote rol.

Mijn werkwijze 

 • De eerste afspraak is een oriënterend gesprek. We verkennen dan jouw situatie en brengen de loopbaanvragen en hetgeen je wilt leren in kaart. Ook, heel belangrijk, stellen we vast of we een goede klik hebben voor een mooie samenwerking.
 • Het traject bestaat gemiddeld uit 7 sessies gericht op: wie jij bent, welke professionele ervaringen heb je, wat zou je het liefste willen gaan doen ( wat past nu het beste bij jou) en wat moet daarvoor gebeuren om het te realiseren. We werken toe naar een concreet en haalbaar perspectief. 
 • Onze gesprekken zijn ontdekkingsgericht, inzichtgevend en waar gewenst ondersteunend van aard. Daarbij gebruik ik verschillende werkvormen, mijn expertise en ook mijn intuïtie.
 • Aansluitend op jouw ontwikkelbehoefte geef ik oefeningen, opdrachten en literatuur mee als huiswerk waardoor er een doorlopend proces ontstaat van reflectie en bewustwording. Voorbeelden hiervan zijn.: het schrijven van jouw levensverhaal, een uitgebreide reflectie over de inhoud en waardering van jouw CV, jouw belangrijkste waarden en jouw energiebalans. Ook netwerkgesprekken kunnen hier bij horen. De uitkomsten bespreken we tijdens de sessies. 
 • Indien gewenst updaten we voor de “externe oriëntatie”  je CV, jouw motivatiebrieven en je LinkedIn-profiel. Ook de inzet van andere Social media kan hier deel van uitmaken. 
 • Testen: indien er  behoefte is aan een specifieke test kan deze aan het traject worden toegevoegd. Ik neem mijn testen af bij LDC in Leeuwarden.
 • Tussen de sessies door ben ik bereikbaar voor overleg of advies: telefonisch, via de app of per mail.

De resultaten 

 • Je hebt een zo concreet mogelijk antwoord op jouw loopbaanvraag (-vragen) ontdekt;
 • Je hebt helder zicht gekregen op je kwaliteiten, je drijfveren, je valkuilen en je werkelijke interesses;
 • Je bent bewust van je zgn. “belemmerende overtuigingen” en je hebt geleerd om er beter mee om te kunnen gaan;
 • Je hebt inzicht in de arbeidsmarkt van de toekomst;
 • Je hebt een actieplan voor het zetten van de vervolgstappen om jouw nieuwe perspectief te kunnen bereiken 

Maak een afspraak via het contactformulier
Je kunt mij ook bellen: 06 1391 1748 

error: Deze inhoud is beschermd.