Aanpak - Jan Huttenhuis

Praktijk voor Loopbaancoaching & Persoonlijke ontwikkeling

Coachingsgesprek en training, 
met aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Mensen ervaren een grote verandering meestal als een crisis. Het woord ‘crisis’ komt uit het Latijn: ‘critere’ betekent ‘afscheiden’. Iets houdt op te bestaan. Daardoor ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Vaak is een crisis dus juist nodig om in een volgende fase te komen. Als coach en trainer neem ik graag de tijd om samen met jou de ruimte naar de volgende fase te verkennen.

Oriënterend gesprek: onderzoeken ontwikkelvraag
De verkenning starten we met een oriënterend gesprek; of je nu een individuele ontwikkelvraag hebt of aan de slag wil met je team. We bespreken je specifieke vraag en kijken naar de context ervan. Daarna besluiten we of we samen verder gaan. Afhankelijk van je vraag maken we afspraken over de omvang van het traject of de training. Eventueel kan ik je doorverwijzen naar trainers, psychotherapeuten of andere loopbaancoaches waar ik mee samen werk.

Coachingsgesprek of training
Jouw drijfveren, ervaringen, kwaliteiten en kansen staan tijdens het coachingsgesprek of de training centraal. En hoe je dit alles (weer) effectief kunt inzetten. We besteden zowel aandacht aan je persoonlijke als je professionele ontwikkeling, want deze liggen in elkaars verlengde; wie jij bent bepaalt in grote mate hoe je in jouw loopbaan functioneert. Ik stuur altijd op concrete, duurzame resultaten die jij na afloop direct kunt gebruiken.

Enneagram
Regelmatig zet ik het Enneagram in als instrument om verder te onderzoeken en te verdiepen. Het Enneagram helpt je om jezelf en anderen beter te kunnen begrijpen.

Methode en huiswerk
Meestal geef ik huiswerkopdrachten mee, zodat je ook thuis met je loopbaantraject bezig bent. Het huiswerk kost ongeveer een dagdeel per week en de output vormt de basis van het volgende gesprek.

Meer weten? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking

Aanpak